Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Προσδοκώμεν...

Το Πάσχα αυτό είναι σχεδόν έναν μήνα πριν τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Έτσι, τα στασίδια γεμίζουν σιγά-σιγά με τους υποψηφίους με το κεφάλι μπριγιαντινισμένο και το δεξί χέρι συνεχώς να το σταυροκοπά.

Κομμένα τα μάτια των πιστών απ’ τη νηστεία και όλα έτοιμα για την περιφορά του Επιταφίου. Φέτος, τα παιδιά που θα τον σηκώνουν θα φοράν πυρίμαχες στολές καθώς οι «επαναστάτες» μπορεί να ξαναρίξουν κροτίδες στα πόδια τους, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία ανηλίκων.

Επίσης, φέτος το χωριό μας θα κάψει δύο Ιούδες. Μάλιστα, δεν θα είναι ένας στη μπρίνια και ένας κάτω στην αποθήκη, όπως προ 20ετίας. Απλώς φέτος θα καεί κι ο περσινός.

Βέβαια, δεν ενδιαφέρει κανέναν τι σημαίνει Επιτάφιος, Ιούδας ή νηστεία. Λίγη συγχώρεση θέλουν ώστε να έχουν «κάβα» για να συνεχίσουν να αμαρτάνουν διψώντας για αίμα και σάρκα.

Επίσης, φέτος η πορεία του Επιταφίου θα αποφασιστεί με δημοψήφισμα. Το ψηφοδέλτιο θα είναι η κάτοψη του χωριού και ο καθένας θα ζωγραφίζει τη διαδρομή που θέλει.

Η νεολαία του χωριού θα έχει ακροβολιστεί με ενδοεπικοινωνία σε όλα τα σημεία ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση του εκλεγμένου δρομολογίου. Θα προτιμηθούν οι γειτονιές με τους περισσότερους ψήφους. Επίσης, αναμένεται και νομοσχέδιο με το οποίο θα προβλέπεται ως ικανός σχολιασμού των του Επιταφίου μόνον όποιος έχει μείνει μόνιμα πάνω από δύο χρόνια στο χωριό. Σχετικά πιστοποιητικά «θεσπιοσύνης» θα μοιραστούν από εθελόντριες.

Τέλος, αν κάποιος άσχετος σας χαιρετίσει, μην το παρεξηγήσετε. Ρωτήστε πρώτα εάν είναι υποψήφιος.

Ακόμη πιο τέλος, υπήρξε ρηξικέλευθη πρόταση να μην γίνει περιφορά του Επιταφίου φέτος, αλλά του Ιούδα. Έτσι, θα ικανοποιηθούν όλες οι γειτονιές, μιας και ο Επιτάφιος δεν είναι τόσο φαντεζί όσο οι φλόγες του Εβραίου.
 
Επίσης, φαντάζεστε να αναστηθούν οι νεκροί και να ζητήσουν αναδρομικά απ' το ΙΚΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.